skip to Main Content

Видео рецепти за готвене на месо от Meat (R)evolution

В тази рецепта (Р)еволюцията приготвя Black Angus Ръмп стек с гарнитура печена царевица с подходящите подправки, разбира се. Преди да се впуснеш в готвенето, малко инфо за този стек, за да знаеш с какво си имаш работа. Ръмп стекът е разрез от задната част на бут от порода Black Angus. Както ще видиш, той има много фина мраморна мрежа, която преминава през месото. Преди да нахлуе в кухнята ти, е преминал през процес на зреене и е напълно готов за грила или тигана. Главният герой на тая “манджа” можеш да си го набавиш от Meat Revolution в напълно готов за подправяне и печене вид. Останалите съставки ги има в супермаркета. Ако случайно си започнал да бъркаш някоя марината – спри! Просто не мариновай Black Angus. Имай едно наум и за степените на изпичане. Този вид говеждо се готви най-много до степен medium rare. Спираме с лирическите отклонения и вървим по същество, а именно към рецептата.

Необходими продукти:

100% US BEEF
 • 1 опакова Black Angus Ръмп стек
 • сол
 • пипер
 • 2 броя царевица
 • зехтин
 • масло
 • вода
 • сушен розмарин
 • заквасена сметана
Видео рецепти

Начин на приготвяне:

Извади стека от опаковката и го постави на решетъчна поставка върху тава за печене. Поръси го със сол на вкус от двете страни. Загрей грила и го сложи да се пече. Обели царевицата. Сложи я да се пече до месото. Месото се пече съвсем кратко, колкото да се запечата, защото след това ще продължиш да го готвиш във фурната. Когато е готово, го разположи удобно на решетката, върху която го овкусява в началото. Залей го с малко зехтин и постави отгоре бучка масло.

Изсипи чаена чаша вода на дъното на тавата, върху която си поставил решетката с маслото. Готви месото на фурна 15 минути при температура 180 градуса по Целзий. През това време се върни към царевицата, която остави да се пече на грила. Намажи я с масло и я поръси със сушен розмарин. Сервирай стека в компанията на печената царевица. Задължително режи месото напречно на влакната за още по-добра крехкост. Овкуси допълнително нарязаното месо със сол и пипер. Не забравяй заквасената сметана.

Загреби хубава лъжица от нея и я сложи в чинията, където ти хареса. Сочното говеждо върви и със студена бира, и с хубаво вино. Не му мисли, нападай смело, вкусно е! Виж други идеи за сочен Black Angus в раздела “Видео рецепти”!

Очаквайте още Видео рецепти от Meat (R)evolution

следвай (Р)ЕВОЛЮЦИЯТА

свържи се с (Р)ЕВОЛЮЦИЯТА

bg_BG
0
  0
  Твоята количка
  Твоята количка е празна
  Back To Top